Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Nieuws

Via zowel deze pagina als via onze social media accounts op Facebook en Twitter houden wij up de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dit project. Bezoek dan deze pagina regelmatig of volg onze accounts daar om de hoogte te blijven het project De Gezichten van Margraten.

IMG 3152

8.500e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Geschreven: zondag 11 december 2022

Afgelopen weekend is er een foto gevonden van de Amerikaanse soldaat John C. Webb. Hij is een van de meer dan 10.000 soldaten die begraven zijn of herdacht worden als vermiste op de Amerikaanse Begraafplaats in het Limburgse Margraten. Webb is de 8.500esoldaat waarvan nu een gezicht bekend is. De zoektocht naar de zo’n 1.400 ontbrekende gezichten gaat door, maar wordt steeds moeilijker. 

Lees meer: 8.500e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Engelstalige editie boek verschijnt in 2022

Geschreven: vrijdag 03 december 2021
Het is iets waar velen van jullie ons de laatste tijd vragen over hebben gesteld. Hoewel het iets langer duurde dan gehoopt, kunnen we vandaag eindelijk mededelen dat we voldoende financiering bijeen hebben gekregen om het boek "De Gezichten van Margraten: Zij bleven voor altijd jong" in het Engels uit te brengen! We gaan nu werken aan het vertalen van het boek, dat in de tweede helft van het aankomende jaar in de winkels zal liggen, en de 50 nieuwe verhalen. De precieze publicatiedatum weten we zodra het manuscript naar de uitgever gaat.

Toch herdenken tijdens het Faces of Freedom weekend

Geschreven: dinsdag 18 mei 2021
De gezichten waren dit jaar wederom niet op de begraafplaats te zien en ook Memorial Day zal besloten zijn. De behoefte om "dankjewel" te zeggen tegen onze bevrijders blijft. Net zoals het belang om over vrijheid in gesprek te blijven. Daarom komen we 29, 30 en 31 mei met een online herdenkingsweekend: Faces of Freedom.

Lees meer: Toch herdenken tijdens het Faces of Freedom weekend

Dit jaar weer geen gezichten bij oorlogsgraven Margraten

Geschreven: vrijdag 19 maart 2021

Dit jaar zullen de foto’s van de Amerikaanse soldaten die in het Limburgse Margraten begraven zijn opnieuw niet te zien zijn bij hun graven. Nadat corona vorig jaar al roet in het eten gooide, was de hoop dat het tweejaarlijkse eerbetoon De Gezichten van Margraten in 2021 alsnog door kon gaan. De huidige coronamaatregelen laten het echter niet toe dat de bijna 8.100 foto’s die inmiddels gevonden zijn alweer rond Dodenherdenking en Bevrijdingsdag geplaatst kunnen worden.

Lees meer: Dit jaar weer geen gezichten bij oorlogsgraven Margraten

8.000e foto gevonden: vier vijfde van Amerikaanse soldaten Margraten heeft een gezicht

Geschreven: donderdag 18 februari 2021

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt in de zoektocht naar de foto’s van de overleden Amerikaanse soldaten die in het Limburgse Margraten hun laatste rustplaats vonden. Bijna zeven jaar na het begin van de zoektocht werd deze week de 8.000e foto gevonden. Dat betekent dat van nog slechts 1.900 soldaten een foto ontbreekt.

Lees meer: 8.000e foto gevonden: vier vijfde van Amerikaanse soldaten Margraten heeft een gezicht

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15