Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Veelgestelde Vragen

De afgelopen jaren hebben we een groot aantal vragen gekregen. Sommige vragen werden vaker gesteld dan andere. Hoe kan ik een foto insturen? Waarom vindt het eerbetoon maar eens in de twee jaar plaats? Op deze pagina vindt u de antwoorden op vragen als deze. Wordt uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op! Dat kan via de pagina Contact op onze website.

faq

1. Wanneer vindt De Gezichten van Margraten weer plaats?
Dit is nog niet bekend. Door de wereldwijde pandemie die veroorzaakt is door het coronavirus is het eerbetoon zowel in 2020 als in 2021 afgelast.

2. Waarom vindt het eerbetoon niet elk jaar plaats?
Er zijn twee belangrijke redenen waarom De Gezichten van Margraten niet een jaarlijks eerbetoon is. Allereerst gaat er een aanzienlijke hoeveelheid tijd en (financiële) middelen in het organiseren van het eerbetoon zitten, dat nagenoeg volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Zij doen dit naast hun eigen werk en studie, waardoor het lastig is om jaarlijks voldoende tijd vrij te maken. Ten tweede, en dit is nog belangrijker, is De Gezichten van Margraten een bijzonder eerbetoon aan de soldaten dat veel indruk maakt op de vele duizenden bezoekers. Door het eerbetoon niet jaarlijks maar eens in de twee jaar te organiseren geloven we erin dat deze kracht behouden blijft.

3. Waarom zijn de foto's maar enkele dagen te zien?
Dit heeft vooral een praktische reden. De foto's hinderen het maai- en ander onderhoudswerk dat nodig is om de begraafplaats in een serene staat te houden. In de maand mei wordt normaal gesproken minstens een keer per week gemaaid. Daarnaast hebben het grote aantal bezoekers en de geparkeerde auto's ook invloed op de begraafplaats. Er is enige tijd nodig om de velden te herstellen voorafgaand aan Memorial Day. Om deze redenen kunnen we de foto's slechts voor een aantal dagen laten zien.

4. Kunnen de foto's aan de kruizen worden bevestigd of op een andere manier permanent tentoongesteld worden?
Nee. Het kenmerkende universele ontwerp van de overzeese Amerikaanse begraafplaatsen is een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse nationale erfgoed. De grafstenen zijn zo ontworpen dat elke soldaat gelijkwaardig herdacht wordt. Om deze redenen worden er geen permanente wijzigingen aangebracht.

5. Waarom is er gekozen voor 4 en 5 mei in plaats van Memorial Day?
Memorial Day is een van de drukste dagen in het jaar op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. De herdenkingsceremonie, de Amerikaanse en Nederlandse vlaggetjes die de kruizen flankeren, de fly-over en de vele andere activiteiten die op die dag plaats vinden vragen en verdienen onze aandacht. Het plaatsen van foto's tijdens Memorial Day zou er niet enkel voor zorgen dat het nog drukker wordt op de begraafplaats; het leidt ook tot een competitie voor aandacht tussen de verschillende activiteiten die dag, waardoor deze alle niet goed tot hun recht zouden komen. Daarom is ervoor gekozen om de foto's op een ander moment tentoon te stellen zodat bezoekers deze in alle rust tot zich kunnen nemen.

6. Hoe kan ik een foto insturen?
Indien u een persoonlijke foto heeft van een van de soldaten die begraven is ofwel herdacht wordt op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten kunt u die op verschillende manieren insturen. Allereerst kunt u daarvoor dit digitale formulier op onze website gebruiken. Ten tweede is er de mogelijkheid om de foto naar ons e-mailadres te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u niet beschikt over een digitale kopie van de foto is het ook mogelijk om de foto per post naar ons te sturen. U vindt het adres dat u daarvoor kunt gebruiken hieronder. Indien u een foto per post opstuurt laat het dan duidelijk weten of u de foto retour wenst te hebben, bijvoorbeeld omdat het het enige exemplaar is dat u bezit. Dan sturen wij u het terug nadat wij het voor het eerbetoon ingescand hebben en geplaatst hebben op de herdenkingspagina van de soldaat in de Fields of Honor - Database.

Fields of Honor Foundation
Velperweg 47-514
6824 BG Arnhem

7. Zijn de foto's van de soldaten online terug te vinden?
Ja. U kunt alle foto's van soldaten die wij hebben altijd terugvinden in onze Fields of Honor - Database. Daarnaast hebben we tijdens de eerste editie ook foto's gemaakt van alle graven waarbij een foto te zien was en van alle panelen bij de Muren der Vermisten. Deze foto's kunt u terugvinden op ons Flickr account.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15