Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Geef een gezicht!

IMG 9565Dat we al 75 jaar in vrijheid leven komt door soldaten zoals die in Margraten hun laatste rustplaats vonden. Daarom staan we bij hen stil, we herdenken. De Gezichten van Margraten is een eerbetoon aan al deze soldaten. Zij krijgen een gezicht door hun foto's bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten te plaatsen. Helpt u mee om de nog ontbrekende gezichten te vinden? Lees op deze pagina meer over welke gezichten nog ontbreken en hoe u er een in kan sturen.

Namen zonder gezicht

Inmiddels hebben meer dan 8.500 soldaten een gezicht gekregen. Anderzijds betekent dat ook helaas dat we van bijna 1.400 soldaten nog niet weten wie er schuilt gaat achter de naam op het kruis, de Davidster of de Muren der Vermisten. Naar deze ontbrekende gezichten gaan we op zoek in dit bijzondere herdenkingsjaar, hopelijk met uw hulp! U vindt hier een kaart met alle namen van de soldaten waarvan nog geen gezicht is. Deze lijst zal met regelmaat bijgewerkt worden.

Waar begint de zoektocht?

De zoektocht begint met enkele basisgegevens. Dat is natuurlijk de naam, maar ook waar de soldaat vandaan kwam en met de namen van de familieleden. Daarmee kunt u gericht zoeken in online telefoonboeken. Wellicht vindt u overlijdensberichten meer informatie over de familie. Ook kunt u contact zoeken met lokale kranten en bibliotheken. Zij hebben vaak meer informatie of zijn bereid om te helpen met zoeken. Datzelfde geldt voor lokale veteranenorganisaties zoals de American Legion en the Veterans of Foreign Wars. Vergeet ook niet om eens navraag te doen bij de veteranenorganisatie van de eenheid. U kunt basisgegevens over een soldaat vinden in de Fields of Honor - Database.

Foto's insturen

Indien u ook een foto heeft van een soldaat gevonden, ontvangen wij deze natuurlijk graag van u! Deze foto en informatie zullen dan alvast verwerkt worden in de Fields of Honor - Database, een online monument voor tienduizenden Amerikaanse soldaten begraven in Europa. Wij vragen u wel om enkel foto's in te sturen die in uw eigen bezit zijn of waarvoor u toestemming heeft verkregen om ze in te sturen indien de foto of foto's niet in uw eigen bezit zijn.

U kunt een foto en andere informatie insturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u een foto per post wil insturen kan dat op onderstaand adres. Als het gaat om een originele foto die u na verwerking terug wil hebben, vermeld dit dan duidelijk.

Fields of Honor Foundation
Velperweg 47-514
6824 BG Arnhem
Nederland

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15