Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Over het project

Op de onderliggende pagina's vindt u meer informatie over het project De Gezichten van Margraten. Dit betreft onder meer informatie over het project zelf alsmede achtergrondinformatie. Daar het project nog steeds in de steigers staat zal er in de verloop van tijd meer informatie aan deze sectie toegevoegd worden zodra er meer duidelijkheid te bieden is over bepaalde onderdelen van het project. De meeste recente ontwikkelingen kunt u onder andere vinden in de nieuwssectie van deze website. U kunt ons natuurlijk ook volgen op Twitter en Facebook voor het laatste nieuws!

BALDRY Floyd M MARLajkowicz Joseph F 02lichten leo 02RISO Peter J MAR 

Missie

Met het project De Gezichten van Margraten ambieert de Fields of Honor Foundation om zoveel mogelijk soldaten begraven of herinnerd op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, ook wel American War Cemetery and Memorial Netherlands,  een gezicht te geven. Dit wil zij op twee manieren bereiken.

Lees meer: Missie

Begraafplaats

De Amerikaanse Begraafplaats in Margraten is de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Op de begraafplaats liggen bijna 8,300 Amerikaanse soldaten begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelden. De soldaten begraven op de begraafplaats in Margraten sneuvelden onder andere tijdens Operatie Market Garden in september 1944 en tijdens de opmars in Duitsland. Naast meer dan 8.000 soldaten die in Margraten begraven zijn staan de namen van 1.722 vermiste Amerikaanse soldaten op de Muren der Vermisten. Het overgrote deel van deze soldaten rust na meer dan 75 jaar na het einde van de oorlog altijd nog in een onbekend graf.

Lees meer: Begraafplaats

Stichting

De Fields of Honor Foundation zet zich in om de herinnering aan de gesneuvelde Amerikaanse bevrijders levend te houden door middel van historisch onderzoek naar deze soldaten. Dit doet zij sinds 2011, maar de voorloper van de stichting, de website Adoptiegraven.nl, was reeds in 2007 online.

Lees meer: Stichting

Veelgestelde Vragen

De afgelopen jaren hebben we een groot aantal vragen gekregen. Sommige vragen werden vaker gesteld dan andere. Hoe kan ik een foto insturen? Waarom vindt het eerbetoon maar eens in de twee jaar plaats? Op deze pagina vindt u de antwoorden op vragen als deze. Wordt uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op! Dat kan via de pagina Contact op onze website.

Lees meer: Veelgestelde Vragen

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15