Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

2016

FCS 1840 2Van 1 tot en met 5 mei 2016 vond de tweede editie van het eerbetoon De Gezichten van Margraten plaats. Tijdens deze vijf dagen waren de foto's van ongeveer 4.060 soldaten die begraven zijn of herinnerd worden op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten te zien. Dit betekende dat er bijna 800 foto's meer te zien waren dan tijdens de eerste editie van het eerbetoon in 2015. Ongeveer 22.500 mensen kwamen hun respect betuigen tijdens De Gezichten van Margraten in 2016. Samen met ons omarmden zij de vrijheid! Op deze pagina's vindt u meer informatie over deze editie van het eerbetoon voor als u er niet bij kon zijn of het eerbetoon nogmaals wilt herbeleven.

Foto's en video's

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Krijg een indruk van de tweede editie van De Gezichten van Margraten aan de hand van een impressie van 30 foto's die we voor u hebben samengesteld. In die impressie mag De vrijheid omarmd zeer zeker niet ontbreken. Honderden bezoekers vertelden ons wat vrijheid voor hen betekenden en omarmden de vrijheid op camera. Ook die foto's en video's zijn in dit overzicht terug te vinden.

Lees meer: Foto's en video's

Programmaboekje

Gedurdende het eerbetoon werd aan de bezoekers een programmaboekje uitgedeeld. In het boekje was meer informatie te vinden over het eerbetoon, alsmede over de begraafplaats. Heeft u onverhoopt geen exemplaar kunnen krijgen of bent u hem kwijt geraakt? Op deze pagina vindt u een digitale versie van dit boekje. Ook is het mogelijk om het boekje te downloaden. Zo kunt u het ook naar anderen sturen.

Lees meer: Programmaboekje

Programma 1-5 mei 2016: De vrijheid omarmd

Margraten krijgt een gezicht! Wie waren de mannen en de vrouwen die meer dan 70 jaar geleden ons de vrijheid teruggaven? Tijdens De Gezichten van Margraten kunt u onze bevrijders eindelijk ontmoeten als er ongeveer 4.060 foto's bij de graven en de Muren der Vermisten te zien zijn. De foto's laten de gezichten zien van de slachtoffers: de veelal jonge soldaten en hun geliefden. Tijdens dit eerbetoon staan we bij hen stil en denken we na over vrijheid in de hedendaagse samenleving.

Lees meer: Programma 1-5 mei 2016: De vrijheid omarmd

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15