Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Verhalen

Tijdens De Gezichten van Margraten in 2015 riepen we mensen op om hun eigen verhalen en ervaringen op te sturen. Een selectie daarvan is op deze pagina terug te lezen.

 

Sophie (17)

Ik heb deze twee gedichten speciaal gemaakt voor de Geallieerde soldaten omdat ik zo het beste kan omschrijven waarom ik hen zo dankbaar ben! Woorden komen nog steeds te kort, maar hopelijk maakt mijn gedicht mijn eigen ervaring meer duidelijk.

Joan Collins

De adoptie van oorlogsgraven heeft vele Amerikaanse en Nederlandse families en individuen met elkaar in contact gebracht die elkaar anders nooit gekend zouden hebben. Afstanden tussen beide landen worden overbrugd. Dit was ook de ervaring van Joan Collins, burgemeester van het plaatsje Woodridge in de staat New York.

Nol (67)

Als 10-jarige jongen stond Nol Voorst (67) uit Maastricht in 1957 voor het eerst bij het graf van John T. Stocker. Deze soldaat is hij sindsdien nooit meer vergeten.

Justine (18)

Ik ben 18 jaar. Ik leef in een vrij land waar ik mag zeggen en denken wat ik wil. Ik heb de mogelijkheid om een opleiding te volgen aan een universiteit die ik leuk vind in een stad waar ik graag ben. Ik heb de kans om aan een toekomst te werken. In dit land heb ik vrijheid, en ik gebruik het woord alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wij gebruiken het woord allemaal alsof we weten wat het is om het kwijt te raken en hoe het is om te leven zonder.

Frans Budé - Soldaat te Margraten

Tijdens de opening lazen Michel Bracke en Frans Budé ieder een gedicht voor dat geschreven werd bij gelegenheid van de presentatie van De Gezichten van Margraten als onderdeel van de compositie The Road.

Michelle Bracker

Tijdens de opening lazen Michel Bracke en Frans Budé ieder een gedicht voor dat geschreven werd bij gelegenheid van de presentatie van De Gezichten van Margraten als onderdeel van de compositie The Road.

Patricia Poulsen (37)

Adoptant Patricia Poulsen (37) stelt zich enkele vragen. Wat als? Het had allemaal zo anders kunnen lopen.

Arthur Chotin

Arthur Chotin is de zoon van S/Sgt Max Chotin, een van de vele soldaten begraven in Margraten. Tijdens de Memorial Day ceremonie in 2015 deelde hij met de aanwezigen wat het verlies van zijn vader voor hem en de rest betekende. Tevens sprak hij namens de vele nabestaanden dank uit voor het adopteren van de graven in Margraten.Arthur Chotin is de zoon van S/Sgt Max Chotin, een van de vele soldaten begraven in Margraten. Tijdens de Memorial Day ceremonie in 2015 deelde hij met de aanwezigen wat het verlies van zijn vader voor hem en de rest betekende. Tevens sprak hij namens de vele nabestaanden dank uit voor het adopteren van de graven in Margraten. De speech, die vele aanwezigen raakte, is hier terug te lezen.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15