Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Niemand verdient het om vergeten te worden

In 2019 en 2020 stond de wereld stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat is inmiddels alweer 75 jaar geleden. De bevrijding van Nederland begon op 12 september 1944, wanneer de eerste Amerikaanse troepen de grens overstaken bij het Limburgse dorp Mesch. De oorlog zou echter nog tot 5 mei 1945 duren in ons land, velen kwamen in die laatste maanden nog om. De vrijheid kwam tegen een hoge prijs. Daarom brengen we een groots eerbetoon aan de Amerikaanse bevrijders die in Margraten hun laatste rustplaats vonden. We plaatsen wanneer dat weer kan hun foto's bij de graven, zodat ze een gezicht krijgen. Zoek mee naar hun foto's en geef onze bevrijders daarmee een gezicht!

Foto's insturen tot en met 19 april

De mogelijkheid tot het insturen van foto's voor het eerbetoon De Gezichten van Margraten sluit aan het einde van de dag op 19 april. Foto's die daarna worden ingestuurd kunnen dan helaas niet meer meegenomen worden en zullen dan ook niet op tijdens het eerbetoon op de begraafplaats van 2 tot en met 5 mei te zien zijn dit jaar. De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven roept mensen in bezit van een foto van een soldaat dan ook op om deze snel in te sturen.

DI FAZIO Joseph J MAR-B-13-29 02origineelEr zijn diverse mogelijkheden voor het insturen van een foto. Dit kan onder andere via het contactformulier op de website van het project of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien u een foto per post wil insturen kan dat op onderstaand adres. Als het gaat om een originele foto die u na verwerking terug wil hebben, vermeld dit dan duidelijk.

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland

Foto's die na 19 april binnenkomen zullen wel worden opgeslagen worden in de Fields of Honor - Database en voor een eventuele toekomstige uitvoering van het project. In de Fields of Honor - Database zijn tevens reeds alle meer dan beschikbare 3.100 foto's te vinden alsmede additionele informatie over alle in Margraten begraven en herinnerde soldaten.

De Gezichten van Margraten is een initiatief van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, een collectief van Nederlandse en Belgische adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op begraafplaatsen in Nederland en België dat in het bijzonder onderzoek doet naar de soldaten begraven daar. De stichting beheert geen van de adoptieprogramma's voor de diverse begraafplaatsen, dat in het geval van de begraafplaats in Margraten beheerd wordt door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15