Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Niemand verdient het om vergeten te worden

In 2019 en 2020 stond de wereld stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat is inmiddels alweer 75 jaar geleden. De bevrijding van Nederland begon op 12 september 1944, wanneer de eerste Amerikaanse troepen de grens overstaken bij het Limburgse dorp Mesch. De oorlog zou echter nog tot 5 mei 1945 duren in ons land, velen kwamen in die laatste maanden nog om. De vrijheid kwam tegen een hoge prijs. Daarom brengen we een groots eerbetoon aan de Amerikaanse bevrijders die in Margraten hun laatste rustplaats vonden. We plaatsen wanneer dat weer kan hun foto's bij de graven, zodat ze een gezicht krijgen. Zoek mee naar hun foto's en geef onze bevrijders daarmee een gezicht!

Verhaal Nol Voorst

Als 10-jarige jongen stond Nol Voorst (67) uit Maastricht in 1957 voor het eerst bij het graf van John T. Stocker. Deze soldaat is hij sindsdien nooit meer vergeten.

John T.STOCKER John T MAR-G-4-17 02Origineel Stocker, een mens die ik zelf nooit ontmoet heb maar mij het gevoel geeft hem door en door te kennen. 1957 was ik voor het eerst aan zijn graf. Ik was 10 jaar en lid van een wandelclub. De Margraten tocht eindigde altijd op het Mill. Kerkhof toendertijd. Voor onze leider Dhr Henk Ramakers moesten we een kruis (graf) uitzoeken waar wij een bloem mocht neer leggen. Mijn keuze was het graf van deze serjeant, en nog steeds breng ik steeds een roos naar zijn graf. Door veranderingen kon ik hem niet meer vinden. Nu heb ik voldoende info gelukkig en ga hem zekers weer opzoeken. Serjeant T. Stocker, staff serjeant 508ste Para Infanterie Regiment: een held in mijn hart. Hoop ooit familie van hem te vinden, vooralsnog hoort deze serjeant bij onze familie. Een mooi mens terwijl ik hem nog niet eens ken...Thanks Serjeant T. Stocker! Thanks my man !!

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

margraten15