Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Nieuws

Via zowel deze pagina als via onze social media accounts op Facebook en Twitter houden wij up de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dit project. Bezoek dan deze pagina regelmatig of volg onze accounts daar om de hoogte te blijven het project De Gezichten van Margraten.

IMG 3152

Geen 7.500 gezichten op Amerikaanse Begraafplaats Margraten met 75 jaar bevrijding

Geschreven: vrijdag 20 maart 2020

Het eerbetoon De Gezichten van Margraten op de Amerikaanse Begraafplaats in het Limburgse dorp gaat niet door dit jaar. Ter gelegenheid van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding wilde het eerbetoon aan minimaal 7.500 van de meer dan 10.000 aldaar herdachte soldaten een gezicht geven. Van 2 tot en met 6 mei zouden vrijwilligers daarom foto’s van de soldaten plaatsen bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten. Vanwege de huidige situatie door het coronavirus is er echter besloten om het eerbetoon te verplaatsen naar 2021.

Lees meer: Geen 7.500 gezichten op Amerikaanse Begraafplaats Margraten met 75 jaar bevrijding

Herdenkingsboek voor Amerikaanse Soldaten Margraten, 7.000e soldatenfoto gevonden

Geschreven: woensdag 11 december 2019

Herdenken stopt niet bij 4 en 5 mei. Daarom komt het eerbetoon De Gezichten van Margraten met een herdenkingsboek over de meer dan 10.000 in Margraten begraven en herdachte Amerikaanse soldaten. Het boek wordt speciaal ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid eenmalig uitgegeven als een permanent eerbetoon. Zo bevat het boek zo’n tweehonderd verhalen en honderden gezichten, alsmede een namenlijst van alle gesneuvelden die in Margraten herdacht worden. Het boek is een monument op papier dat thuishoort op de koffietafel en/of dat prijkt als verzamelstuk in de boekenkast als een subtiele dagelijkse herinnering aan wie het leven lieten voor de vrijheid.

Lees meer: Herdenkingsboek voor Amerikaanse Soldaten Margraten, 7.000e soldatenfoto gevonden

Mijlpaal bereikt: tweederde van de begraven Amerikaanse soldaten in Margraten heeft nu een gezicht

Geschreven: woensdag 21 augustus 2019

De zoektocht naar foto’s van de in Margraten begraven Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog heeft een mijlpaal bereikt. Van meer dan 6.670 soldaten die daar begraven zijn of als vermiste herdacht worden is deze week een foto beschikbaar. Daarmee heeft tweederde van alle 10.012 soldaten nu een gezicht. De foto’s zullen in het kader van 75 jaar bevrijding van 2 tot en met 6 mei 2020 bij hun graven te zien zijn tijdens het eerbetoon De Gezichten van Margraten.

Lees meer: Mijlpaal bereikt: tweederde van de begraven Amerikaanse soldaten in Margraten heeft nu een gezicht

Ultieme zoektocht naar 7.500 foto’s begraven Amerikaanse soldaten in Margraten voor 75 jaar bevrijding

Geschreven: vrijdag 24 mei 2019

Op maandag 27 mei is het Memorial Day in de Verenigde Staten. Op deze dag herdenkt het land haar oorlogsslachtoffers. Ter gelegenheid van de Amerikaanse dodenherdenking zullen duizenden mensen aankomende zondag op de enige Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Nederland de aldaar begraven oorlogsslachtoffers herdenken. Op deze begraafplaats in het Limburgse Margraten liggen bijna 8.300 in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten begraven; meer dan 1.700 vermiste soldaten worden er herdacht. De herdenking markeert het startschot van een ultieme zoektocht naar de foto’s van de soldaten. Het streven is er om in het kader van 75 jaar vrijheid, minimaal 7500 soldaten een gezicht te geven. Deze foto’s zijn van 2 t/m 6 mei 2020 bij de verschillende graven te zien tijdens het eerbetoon De Gezichten van Margraten.

Lees meer: Ultieme zoektocht naar 7.500 foto’s begraven Amerikaanse soldaten in Margraten voor 75 jaar...

6.000e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Geschreven: zaterdag 15 september 2018

De zoektocht naar persoonlijke foto’s van de meer dan 10.000 begraven en herdachte Amerikaanse soldaten in het Limburgse Margraten heeft geleid tot een nieuwe mijlpaal. Dit weekend werd een foto van Philip A. Pensabene gevonden via familieleden van de uit New York afkomstige soldaat. De slechts 19 jaar oud geworden Pensabene is daarmee de 6.000e soldaat die een gezicht gegeven kan worden. Inmiddels heeft bijna tweederde van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen soldaten een gezicht.

Lees meer: 6.000e Amerikaanse soldaat Margraten krijgt een gezicht

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

Mollie

margraten15