Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

75 jaar bevrijding, 7.500 gezichten

IMG 9565In 2019 en 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Dat we al 75 jaar in vrijheid leven komt door soldaten zoals die in Margraten hun laatste rustplaats vonden. Daarom staan we bij hen stil, we herdenken. De Gezichten van Margraten is een eerbetoon aan al deze soldaten. Zij krijgen een gezicht door hun foto's van 2 tot en met 6 mei 2020 bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten te plaats. We gaan voor 7.500 gezichten! Helpt u mee? Lees op deze pagina meer over welke gezichten nog ontbreken en hoe u er een in kan sturen.

Namen zonder gezicht

Inmiddels hebben meer dan 6.000 soldaten een gezicht gekregen. Anderzijds betekent dat ook helaas dat we van bijna 4.000 soldaten nog niet weten wie er schuilt gaat achter de naam op het kruis, de Davidsster of de Muren der Vermisten. Naar deze ontbrekende gezichten gaan we op zoek in dit bijzondere herdenkingsjaar, hopelijk met uw hulp! U vindt hier een kaart met alle namen van de soldaten waarvan nog geen gezicht is. Deze lijst zal met regelmaat bijgewerkt worden.

Waar begint de zoektocht?

De zoektocht begint met enkele basisgegevens. Dat is natuurlijk de naam, maar ook waar de soldaat vandaan kwam en met de namen van de familieleden. Daarmee kunt u gericht zoeken in online telefoonboeken. Wellicht vindt u overlijdensberichten meer informatie over de familie. Ook kunt u contact zoeken met lokale kranten en bibliotheken. Zij hebben vaak meer informatie of zijn bereid om te helpen met zoeken. Datzelfde geldt voor lokale veteranenorganisaties zoals de American Legion en the Veterans of Foreign Wars. Vergeet ook niet om eens navraag te doen bij de veteranenorganisatie van de eenheid. U kunt basisgegevens over een soldaat vinden in de Fields of Honor - Database.

Foto's insturen

Indien u ook een foto heeft van een soldaat gevonden, ontvangen wij deze natuurlijk graag van u! U kunt deze foto, en eventuele andere informatie, via het onderstaande contactformulier insturen. Deze foto en informatie zullen dan alvast verwerkt worden in de Fields of Honor - Database, een online monument voor tienduizenden Amerikaanse soldaten begraven in Europa. Wij vragen u wel om enkel foto's in te sturen die in uw eigen bezit zijn of waarvoor u toestemming heeft verkregen om ze in te sturen indien de foto of foto's niet in uw eigen bezit zijn.

U kunt eventueel ook een foto en andere informatie insturen via info@degezichtenvanmargraten.nl. Indien u een foto per post wil insturen kan dat op onderstaand adres. Als het gaat om een originele foto die u na verwerking terug wil hebben, vermeld dit dan duidelijk.

Fields of Honor Foundation
Stekkenberg 20b
6561 XJ Groesbeek
Nederland

Bestandsgrootte limiet voor elk bestand is 25.0 MB
  captcha
  Herladen

  Doneren

  Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

  Mollie

  margraten15