Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

75 jaar bevrijding, 7.500 gezichten

In 2019 en 2020 staat de wereld stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat is inmiddels alweer 75 jaar geleden. De bevrijding van Nederland begon op 12 september 1944, wanneer de eerste Amerikaanse troepen de grens overstaken bij het Limburgse dorp Mesch. De oorlog zou echter nog tot 5 mei 1945 duren in ons land, velen kwamen in die laatste maanden nog om. De vrijheid kwam tegen een hoge prijs. Daarom brengen we van 2 tot en met 6 mei 2020 een eerbetoon aan de Amerikaanse bevrijders die in Margraten hun laatste rustplaats vonden. We plaatsen hun foto's bij de graven, zodat ze een gezicht krijgen. Voor 75 jaar bevrijding gaan we op zoek naar 7.500 gezichten. Zoek mee en geef onze bevrijders een gezicht!

Ontmoet onze bevrijders

WebIMG 6617 2Rijen, eindeloze rijen van witte marmeren kruizen en Davidssterren. Dat is wat men ziet wanneer me de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten oploopt. In totaal liggen 8.301 Amerikaanse soldaten onder deze kruizen en Davidssterren begraven. Nog eens 1.722 namen staan vermeld op de Muren der Vermisten, slechts enkelen van deze groep vermisten zijn later alsnog gevonden. We weten hun namen, maar wie waren zij? Wie was de persoon achter de naam? Tijdens het eerbetoon De Gezichten van Margraten letterlijk een gezicht als bij hun graven en hun namen op de Muren der Vermisten een foto staat. De eerstvolgende editie van dit eerbetoon zal plaatsvinden 2-6 mei 2020.

Tijdens de eerste editie van De Gezichten van Margraten in 2015 waren er 3.300 foto's geplaatst op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Tijdens de tweede editie in 2016 waren het er zelfs bijna 4.100. In 2018 waren dit er al meer dan 5.800. Deze foto's zijn allemaal terug te vinden zijn in de Fields of Honor - Database. Met uw hulp kunnen wij hopelijk ook de duizenden andere Amerikaanse bevrijders 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog alsnog een gezicht geven. Zoek mee en geef een soldaat een gezicht!

Opdat wij niet vergeten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit eerbetoon voor onze bevrijders? Help ons om zoveel mogelijk soldaten een gezicht te geven. Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt direct 10 euro doneren via onderstaande knop. Voor een ander bedrag of meer informatie over doneren klikt u hier. Dank voor uw steun!

Mollie

margraten15