Best Joomla Templates by User Reviews BlueHost

Fields of Honor - Database

Naast dat ze te zien zijn op de begraafplaats, worden de foto's ook bewaard in de Fields of Honor - Database. In deze online toegankelijke database vindt u informatie over meer dan 27.000 Amerikaanse soldaten, waaronder de soldaten die in Margraten begraven zijn of herinnerd worden. U vindt de database op www.fieldsofhonor-database.com.

5.850 gezichten, 4 stemmen

Tijdens de derde editie van het eerbetoon De Gezichten van Margraten van 2 tot en met 6 mei waren er meer dan 5.850 foto's te zien. Maar u kunt nog steeds luisteren naar verschillende stemmen van de in Margraten begraven en herdachte soldaten. In de Stemmen van Margraten vertellen zij hun verhaal.

Homepagina De Gezichten van Margraten

margraten12-2Rijen, eindeloze rijen van witte marmeren kruizen en Davidssterren. Dat is wat men ziet wanneer me de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten oploopt. In totaal liggen 8.301 Amerikaanse soldaten onder deze kruizen en Davidssterren begraven. Nog eens 1.722 namen staan vermeld op de Muren der Vermisten, slechts enkelen van deze groep vermisten zijn later alsnog gevonden. We weten hun namen, maar wie waren zij? Waar kwamen zij vandaan en wat deden zij voor de oorlog? Wie was de persoon achter de naam? Met het project “De Gezichten van Margraten” tracht de Fields of Honor Foundation zoveel mogelijk van deze soldaten een gezicht te geven door bij hun graven en hun namen op de Muren der Vermisten een foto te plaatsen. De eerstvolgende editie van dit eerbetoon zal plaatsvinden 2-6 mei 2020.

Tijdens de eerste editie van De Gezichten van Margraten in 2015 waren er 3.300 foto's geplaatst op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Tijdens de tweede editie in 2016 waren het er zelfs bijna 4.100. In 2018 waren dit er al meer dan 5.800. Deze foto's zijn allemaal terug te vinden zijn in de Fields of Honor - Database. Met uw hulp kunnen wij ook de duizenden andere Amerikaanse bevrijders nu meer dan 70 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog hopelijk alsnog een gezicht geven.

Opdat wij niet vergeten.

Doneren

Wilt u ook een steentje bijdragen aan het project? Voor 10 euro geeft u een soldaat al een gezicht! U kunt via de onderstaande knop doneren of lees voor meer informatie de pagina Doneren.

Over

Het project De Gezichten van Margraten is een project van de Fields of Honor Foundation (niet te verwarren met de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten die het adoptieprogramma in beheer heeft). Voor meer informatie zie www.svaao.nl of bezoek de Fields of Honor - Database op www.fieldsofhonor-database.com.

margraten15